Rosmarijn Boender

Hoe zijn je politieke ambities ontstaan?

In mijn jaren dat ik op Curacao woonde en werkte als architect realiseerde ik mij dat in dat deel van ons koninkrijk alles toch net wat anders wordt georganiseerd dan in Nederland zelf. De pan-Amerikaanse invloed geeft daar een andere dynamiek dan de Europese omgeving hier. 

Dat deed mij beseffen dat onze democratie met gekozen volksvertegenwoordigers iets is om serieus aan te blijven werken. Mijn aandacht gaat daarom specifiek uit naar het transparant en zorgvuldig uitvoeren van bestuurlijke besluitvorming, bij elk onderwerp dat aan tafel komt. 

Waarom heb je voor de VVD gekozen?

De vrijheid in Nederland om zelf verantwoordelijkheid te kunnen nemen over je eigen leven, in verdraagzaamheid naar elkaar en andersdenkenden, waarin we elkaar rechtvaardig en als gelijkwaardige behandelen en helpen. Dat gun ik iedereen die daaraan ook zijn of haar steentje wil bijdragen. En daar staat VVD voor!

Wat maakt Hattem bijzonder voor jou?

Na 32 jaar ben ik sinds september 2017 terug in de omgeving waar ik ben opgegroeid, maar nu met eigen gezin en net aan de andere kant van de IJssel. Hattem biedt rust en ruimte en toch met een gevoel van geborgenheid. Dit is de mix van fantastische ruimtelijke én sociale elementen die Hattem (nog steeds) kenmerken voor mij. Een karakteristiek Hanzestadje omringd door prachtige natuur richting IJssel (uiterwaarden en water) en Veluwe (bos). Met daarin een gemeenschap van mensen die naar elkaar omkijken en zichzelf mogen zijn. Daar moeten we zuinig op zijn

En tot slot, wat doe je in je vrije tijd, wat zijn je hobby’s

Ik besteed mijn "vrije" tijd die ik niet aan politiek/VVD besteed voornamelijk aan ons gezin, huis en tuin. We fietsen en wandelen graag hier in de omgeving. Ik lees graag (meestal kranten, Elsevier, vakbladen en tijdens de zomervakantie zoveel mogelijk boeken).  Fijn om via de kinderen te kunnen helpen op school, bij de hockeyclub en muziekvereniging in Hattem.