Lily Ruijs

Hoe zijn je politieke ambities ontstaan?
Aan het begin van mijn rechtenstudie kregen wij het vak staatsrecht van professor Donner. In dat zelfde jaar mocht ik voor het eerst stemmen. De actualiteit van de verkiezingen werd in deze colleges meegenomen, waardoor mijn interesse voor de politiek werd aangewakkerd. (Het vak maatschappijleer bestond toen nog niet op de middelbare school) Toen ik in Hattem kwam wonen, werd ik benaderd door iemand van de VVD of ik misschien actief zou willen worden in de Hattemse politiek. Ik vind dat je mee moet doen, als je ergens iets van vind en daar ideeën over hebt. Anders wordt je al gauw een van de beste stuurlui aan de wal.

Waarom heb je voor de VVD gekozen?
Ik ben liberaal opgevoed in de breedste zin van het woord. Als ik als puber de geboden/verboden van mijn ouders met een goed argument ontkrachtte, kreeg ik gelijk van mijn ouders, andersom werden hun geboden/verboden met argumenten omkleed. Daardoor is de vrijheid van het individu en de eigen verantwoordelijkheid met de paplepel ingegoten. Soms is het noodzakelijk om knopen door te hakken, nadat alle argumenten zijn uitgewisseld. Je moet dus ook beslissingen durven nemen. Toen ik in Hattem politiek actief werd, was de VVD in Hattem daarom voor mij de meest aangewezen partij.

Wat maakt Hattem bijzonder voor jou?
In Hattem is het fijn wonen door het groene karakter, de mooie historische binnenstad, de goede voorzieningen, de centrale ligging en de nabijheid van een grotere stad zoals Zwolle. Door de relatief kleine (maar net te kleine) gemeenschap is heb je snel een sociaal netwerk met veel korte lijntjes naar allerlei disciplines. 

En tot slot, wat doe je in je vrije tijd, wat zijn je hobby’s 
Als het even kan ben ik in het bos of op de hei te vinden met mijn hond, op het hockeyveld of op de golfbaan. Daar kan ik niet alleen mijn energie kwijt, maar haal ik tegelijk weer energie op.