Arjan Hof

Hoe zijn je politieke ambities ontstaan?

De politiek is er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder zat ook voor de VVD in de raad. Zelf was ik lid van de JOVD (de jongerenorganisatie van de VVD).

Waarom heb je voor de VVD gekozen?

Ik ben liberaal in hart en nieren. De VVD gaat uit van de liberale beginselen. Het belangrijkste is de vrijheid van het individu. Verder gaat de VVD uit van de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Iets wat ik erg belangrijk vind.

Wat maakt Hattem bijzonder voor jou?

Ik ben een geboren en getogen Hattemer. Na mijn studietijd ben ik weer teruggekomen naar Hattem om daar mijn eigen bedrijf te beginnen. Daarnaast ben ik altijd lid gebleven bij Scouting de Trijsberg als leidinggevende, bestuurslid en groepsbegeleider. Hattem heeft het voor mij allemaal: het is veilig en kleinschalig en dus een erg prettige plek om je kinderen op te voeden. Het ligt centraal in Nederland op het kruispunt van de A28 en de A50, dus alles is prima te bereiken. Het heeft een prachtige Middeleeuwse uitstraling en de ‘grote’ stad Zwolle ligt op een paar kilometer afstand. Wat wil een mens nog meer? Zoals al in het Hattems stedenlied wordt bezongen: ‘zo zal waar heen wij ooit ook zwerven, ons hart naar Hattem uit gaan.’

En tot slot, wat doe je in je vrije tijd, wat zijn je hobby’s 

Naast commissielid voor de VVD en mijn eigen bedrijf vind ik het heerlijk om leuke dingen met mijn kinderen te doen. Daarnaast hou ik erg van koken. Verder geef ik nog trainingen voor Scouting Overijssel.